Welcome
Welcome to <strong>ROlug</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Bun gasit

Cei noi veniti, prezentati-va!

Bun gasit

Postby Shwanseb on Fri May 08, 2009 11:42 pm

Va salut cu respect! Ma bucur ca exista si in Romania o comunitate LEGO. Numele meu e Shwan si sunt pasionat de Lego de cand ma stiu.

Istoria impatimirii mele incepe prin 1981-82 (aveam 2-3 ani pe atunci), cand am primit primul Lego: 6650. Imi amintesc momentul in care l-am gasit sub pat (ca acolo imi lasau cadourile toate pasarelele, mosii si zanele). In timp, seturile primite cu diverse ocazii deveneau mai complexe si mai numeroase. Asta pana cand am ajuns sa mi le cumpar sigur. La 12 ani am avut bucuria de a-mi cumpara (din banii castigati la un concurs de pian) o nava spatiala M:Tron 6956 care costa fabuloasa suma de 12.900 lei! :D A urmat apoi o perioada de agonisiri care s-a sfarsit odata cu era Ice Planet 2002. De atunci am urmarit sporadic in cataloage evolutia modelelor.

Din fericire pentru mine pasiunea a revenit, datorita baietelului meu care a ajuns la varsta la care se poate bucura de fascinatia universului Lego.

Vreau sa profit de aceasta "revenire" si sa-mi indeplinesc mult doritul vis din copilarie, si anume sa recreez pe cat posibil intreaga era clasica, mai precis seturile cuprinse intre anii 1979 - 1993! E un proiect de durata, indraznet si nu in ultimul rand destul de costisitor. In fapt ar fi vorba cam de 104 seturi Town si 120 Space (insemnand Classic Space, Futuron, Blacktron, Space Police, M:Tron, Blacktron II, Space Police II & Ice Planet 2002). Multumita magazinelor virtuale (eBay, BrickLink, etc.) este mult mai usor de gasit urma seturilor vechi si rare. Am intrat in contact cu posesorii micilor bijuterii si negociez la masa tratativelor. Bineinteles ca in final intentionez si o expozitie de proportii, la care, de pe acum va invit sa luati parte.

Acestea fiind spuse, va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi lunga mea prezentare.

Cu toata stima,
Shwan
Last edited by Shwanseb on Wed Jun 03, 2009 4:57 am, edited 1 time in total.
Shwanseb

Postby dr-stupid on Sat May 09, 2009 2:42 pm

Bun venit!

Planul tau e intr-adevar ambitios. Dar in final nu cred ca vei regreta nimic. Daca ai nevoie de piese, poti posta pe Forum. Probabil sunt membri care pot schimba/vinde piesele respective. De exemplu eu am vreo 15 bucati de 2336p68 dintr-un set de piese bulk primit cadou acum multi ani si te ajut cu multa placere daca ai nevoie.

Spor la construit :wink:
dr-stupid

Lista seturilor mele

Postby Shwanseb on Thu May 28, 2009 10:49 pm

Raspund cu o "mica" intarziere... Multumesc pentru primire! Sunt convins ca nu voi regreta.

In postul precedent am uitat sa ma laud si eu, asa ca o voi face acum. :D
Last edited by Shwanseb on Sat Aug 01, 2009 10:13 pm, edited 2 times in total.
Shwanseb

Postby AdrianFlorea on Fri May 29, 2009 5:58 am

Salun Shwan si bine ai venit!

Te rog verifica linkul de mai sus, cred ca ai postat o lista cu toate seturile facute vreodata :D ;)
AdrianFlorea
Site Admin

Postby Shwanseb on Fri May 29, 2009 11:28 am

Gata s-a rezolvat. Link-ul era bun insa nu dadusem public share la lista :P
Shwanseb

Postby ikarus on Sat May 30, 2009 8:53 am

Bine ai venit :D

De ce exact 1979 - 1993? Eu, de exemplu, am o pasiune pentru seria Town (classic)
ikarus

Postby Shwanseb on Sun May 31, 2009 1:49 am

De ce am ales aceasta perioada?

Din punctul meu de vedere, modelele anterioare aparitiei zambitoarului omulet Lego (1978) erau cat se poate de hilare si nerealiste, ca sa nu spun sinistre. De pilda:
- Setul 585 Police Headquarters, cu oameni fara chip, fara maini (si fara suflet), avand piedestal in loc de membre inferioare si dotati cu elicoper cabrio de ultima ora, fara rotor, care era mai ingust decat o masina.
- Setul 367 cu scena campeneasca de pe luna. Aceia se vroiau a fi astronautii lui Apolo 11. Izbitoare asemanare. Chiar zici ca-s ei! :lol:
Exemplele pot continua din nefericire inca multe randuri. Dar hai mai bine sa trecem la lucruri mai serioase.

Anul 1978 a fost decisiv in istoria firmei Lego, odata cu aparitia noii minifigurine care a devenit in scurt timp una dintre cele mai indragite mascote din lume, de atunci pana in zilele noastre (cu alte cuvinte de 31 de ani e in top!). Tot atunci si-au facut aparitia antologica tema Space si lumea magica Castle. Se pare ca acel an a fost ca o eruptie de inovatii.

Image
Classic Space 1979

Asadar copilaria mea mi-a fost placut marcata de perioada 1982-1991, cu modelele si designul caracteristic anilor respectivi (vezi cataloagele din 1983,
1988, 1991).

Image
Catalog 1985

O schimbare importanta in design a fost in 1987 cand s-a trecut de la casca clasica la noul tip de casca cu viziera (Cu Futuron, Blacktron, M:Tron & Blacktron II se schimba definitiv aspectul temei Space).

Am decis sa ma opresc la era Ice Planet 2002, inainte de aparitia Spyrius-ienilor (1994), an care a marcat inceputul aberatiei temelor space si town, culminand in anii '98-99 cu modele de-a dreptul penibile.

Din fericire, din 2008 incoace Lego revine in forta, cu modele uluitoare ca design si complexitate:
7638 - Tow Truck
7635 - 4WD with Horse Trailer
7686 - Helicopter Transporter
7747 - Wind Turbine Transport
4999 - Vestas Windmill
7641 - City Corner
Etc.

Imi doresc sa se continue in stilul asta cat mai multa vreme (pana la urmatoarea/inevitabila lor ratacire, care sper sa fie undeva prin 2020, cu Space Police 5 sau Paradi-S.A. Reloaded! :lol:

Shwan
Last edited by Shwanseb on Wed Jun 03, 2009 3:04 am, edited 1 time in total.
Shwanseb

Postby ikarus on Sun May 31, 2009 7:19 am

Multumim dn-u prof. pentru curs ;) :P .

Cred ca mai toti impartim aceeasi parere. Referitor la revenirea la normal a seturilor Lego in ultimii ani, cred ca incep sa se "maturizeze" putin produsele, mai putine experimentari. E.g. seturi promotionale Shell & co, ca incep sa apara pixuri lego, magneti de frigider lego, etc. Deasemenea ma deranjeaza si juniorizarea pieselor ...

Copilaria mea a fost placut marcata de perioada '89 - '95 si cu mare drag as achizitiona seturile la care visam atunci (la un moment dat visam la o mini-colectie de Octan :oops: ), dar tot nu le-as lua pe toate din perioada aia (Belville, yack :P)

Apropos, sa inteleg ca ai si tu Monorail Transport Base :o?! (ma piece de resistance)
ikarus

Postby Gabriel on Tue Jun 02, 2009 8:31 am

Frumos, cine nu si-ar dori sa aiba toate seturile clasice din Lego System??? :P
Te-am si adaugat ca prieten pe Bricklink.
18 seturi de Lego Space... cool :shock:
Gabriel

Postby AdrianFlorea on Tue Jun 02, 2009 5:58 pm

Toate acele seturi sunt dintr-o perioada fascinanta pentru mine. Am avut primul set in '90, si la acea varsta de 4 ani nu aveam nici cea mai vaga idee despre ce seturi au fost inainte mea. Aveam niste cataloage Neckermann si ince ceva (Otto?) prin care mai gaseam poze cu Blacktron 1 si futuron, dar mi se pareau niste ciudatenii. Acuma ca am inceput sa ma deschid generatiei lego din anii '80 si cu prima mea achizitie de piese de tren 12V, am o alta perceptia fata de aceste seturi. Desi nu sunt colectionar, si prefer sa imi pastrez colectia la dimensiuni moderate, sunt unele seturi pe care as dori sa le am expuse pe raft :) .

Sebastian, te voi ruga sa treci peste Lista de reguli ale forumului In privinta postarii pozelor. Din motive de bandwidth te voi ruga sa lasi doar pana la cinci poze (pe care le consideri mai importante) si pentru restul sa pui link :) .
AdrianFlorea
Site Admin

Postby Shwanseb on Wed Jun 03, 2009 3:21 am

Multumita functiei edit care aici nu expira dupa 15 min de la postare (cum am vazut pe alte forumuri asa-zis "cinstite"), am reusit sa ma conformez cerintelor si, cu ocazia asta am periat putin si continutul. 8)

Shwan
Shwanseb

Mic update estival

Postby Shwanseb on Sat Aug 01, 2009 10:12 pm

Am revenit cu noutati. Intre timp, gratie unui concert, am dat o raita prin Anglia, tara pe care am "saracit-o" de cateva seturi clasice, mai precis 64. Asadar lista seturilor s-a mai marit putin :D . Ce bine e sa copilaresti la maturitate!
Shwanseb

Postby ikarus on Sun Aug 02, 2009 3:53 pm

Bine ai revenit, team crezut pierdut la un moement dat ;).

Ha ha, "saracit-o", merita invadati copii (unii au preturi bune pe eBay). Daca nu te superi, ai luat din magazine oficiale sau bazar / listings etc (adica de ce ocazii teai folosit)?
ikarus

Return to Bine ai venit!