Istoria impatimirii mele incepe prin 1981-82 (aveam 2-3 ani pe atunci), cand am primit primul Lego: 6650. Imi amintesc momentul in care l-am gasit sub pat (ca acolo imi lasau cadourile toate pasarelele, mosii si zanele). In timp, seturile primite cu diverse ocazii deveneau mai complexe si mai numeroase. Asta pana cand am ajuns sa mi le cumpar sigur. La 12 ani am avut bucuria de a-mi cumpara (din banii castigati la un concurs de pian) o nava spatiala M:Tron 6956 care costa fabuloasa suma de 12.900 lei!
Din fericire pentru mine pasiunea a revenit, datorita baietelului meu care a ajuns la varsta la care se poate bucura de fascinatia universului Lego.
Vreau sa profit de aceasta "revenire" si sa-mi indeplinesc mult doritul vis din copilarie, si anume sa recreez pe cat posibil intreaga era clasica, mai precis seturile cuprinse intre anii 1979 - 1993! E un proiect de durata, indraznet si nu in ultimul rand destul de costisitor. In fapt ar fi vorba cam de 104 seturi Town si 120 Space (insemnand Classic Space, Futuron, Blacktron, Space Police, M:Tron, Blacktron II, Space Police II & Ice Planet 2002). Multumita magazinelor virtuale (eBay, BrickLink, etc.) este mult mai usor de gasit urma seturilor vechi si rare. Am intrat in contact cu posesorii micilor bijuterii si negociez la masa tratativelor. Bineinteles ca in final intentionez si o expozitie de proportii, la care, de pe acum va invit sa luati parte.
Acestea fiind spuse, va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi lunga mea prezentare.
Cu toata stima,
Shwan