Vreau sa va atrag atentia asupra unui Eveniment Medieval, "Craciunul la Castel", in Hunedoara la Castelul Corvinilor!
In urma cu aproape o luna, am fost contactat de organizatorul si reprezentantul Peace Corps din Romania, Micah Carbonneau, pentru a construi o macheta a castelului cu ocazia evenimentului. In cuvintele lui Micah:
Organizatia Peace Corp, o organizatie guvernamentala si umanitara din Statele Unite cu voluntari, care isi desfasoara activitatea in diverse domenii in Romania si alte 70 de tari, in colaborare cu conducerea castelului Corvinilor, Crucea Rosie Uricani si Volsim organizeaza evenimentul “CRACIUN LA CASTEL” a 2-a editie. Evenimentul se va desfasura in perioada 11-13 Decembrie 2009 in incinta castelului Corvinilor din Hunedoara. Evenimentul are ca scop promovarea imagini Castelului Corvinilor ca si punct de atractie turistic si atragerea atentiei asupra muncii din cadrul ONG-lor. Viziunea noastra despre acest eveniment este un spectacol de Craciun in luna Decembrie, oferit de copii prin muzica si dans traditional, prestatii ale cavalierilor mediavali si concurs de impodobire a brazilor de Craciun.
Dar sa trecem la implicarea comunitatii! Ar fi o ocazie perfecta pentru cei care aveti posibilitatea sa participati, in cadrul acestui mediu festiv, cu orice puteti! Desi evenimentul in sine nu este bazat pe Lego, este totusi unul dintre punctele principale de atractie. Nu trebuie sa fiti descurajati de tema medievala care inconjoara ocazia, aceasta permite o variatie larga si puteti creea orice de la dragoni la catapulte, armate, jocuri de umbre. Cei de la Lego au fost foarte amabili si ne-au aprovizionat cu niste piese, si niste seturi pe care le vom putea folosi ca si premii in eventualitatea in care ne putem aduna cativa din comunitate si sa organizam un concurs (mai raman niste seturi in plus pentru un concurs aici pe forum pe perioada vacantei de iarna, dar sa nu spuneti la nimeni). Pe durata lunga, contributia noastra va aduce beneficii mari comunitatii Lego din Romania - parteneri - si avem nevoie de ei pe viitor cand vom organiza expozitii. Asa ca ce ziceti? Daca aveti un weekend liber in zilele de 11-13 Decembrie, va invit sa participam cat mai multi! Luam castelul cu forta! Il umplem cu creatii si colectii (pe cat putem)!
Daca aveti intrebari, va rog sa le puneti, cu siguranta am mai omis si eu cate ceva de spus.