Welcome
Welcome to <strong>ROlug</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Depozitare Lego

Discutii despre seturi clasice si colectii LEGO

Moderator: ikarus

Depozitare Lego

Postby ikarus on Sat Sep 26, 2009 8:44 pm

Incep sa am probleme cu stocarea Lego-ului meu. Am gasit un articol simpatic pe lugnet, the evolution of lego sorting, care descrie cum isi schimba fiecare obiceiul de a depozita lego ... deocamdata sunt in stadiul 6 din 27 :( si vreau sa avansez la 7: echipament special de stocare.

Sistemul lui Prashant Bhandary mi se pare foarte ok. Poate pentru ca si eu sunt un "ordonator" compulsiv ;).

Cum intamplaria o are, ca prefer sa dau bani pe Lego, decat sa-i cheltui pe cutii, speram sa aibe cineva o idee, cum pot face rost de cateva cutii transparente in acest scop.

Voi cum va stocati Lego-ul?
ikarus

Re: Depozitare Lego

Postby yoz4lego on Sun Sep 27, 2009 12:58 pm

Hehe. eu sunt d-abia la pasul 3, adica imi tin tot lego-ul intr-o patura. uneori il asez in doua cutii mai mari insa amestecat. ma gandesc sa fac rost in curand de niste cutii in care sa il sortez dar cred ca pentru inceput il voi lasa asa :lol:
Image
yoz4lego

Postby manulela on Wed Sep 30, 2009 12:58 pm

Da, depozitarea pieselor poate fi intr-adevar un lucru pe cat de haios pe atat de dureros.
In prima faza am inceput prin ale sorta in cutiile din plastic si in diferite castroane si castronele rechizitionate din bucatarie. Apoi in faza doi am cumparat cutii diferit colorate si de diferite dimensiuni special dedicate acestui scop. In faza trei am achizitionat un dulap cu sertare din plastic pentru piesele mai mari sau penru cele foarte multe in special caramizile baza si pentru placi o data cu el am cumparat si cateva cutii cu separatoare pentru piesele de tehnic (foarte mici si dragute de felul lor, unele unicat chiar, imposibil de gasit intr-un morman mare de piese). Acum astept cu nerabdare sa trec trec la faza urmatoare in care vreau sa-mi iau niste separatoare pentru piesele foarte mici (in special 1x1 si 1x2) care ma scot din minti pana le gasesc. Le tin montate una-ntralta pana le folosesc dar chiar si asa se ratacesc in timpul montarii unor seturi mai complicate.
Si nu in ultimul rand am seturi pe care nu le desfac niciodata pentru ca mi-e frica ca nu mai gasesc toate piesele pentru a le face la loc.
Trei astecte haioase din punctul meu de vedere: in primul rand nu stiu daca altceva tin minte asa de bine dar stiu exact ce piese am din ce seturi provin si unde le-am pus; al doilea, daca am piesele amestecate din varii motive imi ia intotdeauna mai mult timp sa le aleg de cat sa contruiesc ceva; al treilea, pe langa banii dati pe Lego am investit o mica avere in sistemul de depozitare si mai am de investit inca.
Jucarii ieftine pentru copii http://liviurus.xhost.ro
Pentru timpul liber http://liviurus.freehostia.com
Sfaturi pentru contabili http://liviurus.drivehq.com/accounting/index.html
manulela

Postby Sergiu on Wed Sep 30, 2009 6:00 pm

Si eu sunt tot pe la nivelul 3, cand imi dezasamblez seturile pun toate piesele gramada intr-o cutie si iau de acolo ce am nevoie. Cei drept metoda ii foarte ineficienta dar acest lucru mi s-a intamplat doar de cateva ori pana acuma, cand am avut ceva mare de construit. Deobicei imi tin seturile asamblate, desi cred ca incurand va trebuie sa imi creez un sistem de depozitare, in fond nu ai niciodata prea mult LEGO.
Image
Sergiu

Postby snooker on Fri Oct 02, 2009 1:42 pm

Pai cum sa depozitezi Lego? E o prostie! Unde mai e farmecul? Pai eu de exemplu am 58 de seturi Lego Star Wars. Ar trebui sa le tin depozitate in cutii sub pat? Si Imperial Star Destroyer sau Death Star-ul sa nu mai troneze frumos pe un birou ci sa stea bucatele in cutii de plastic.... Mai bine te apuci de colectionat timbre.
snooker

Postby Sergiu on Sat Oct 03, 2009 2:36 pm

Nu e prostie sa depozitezi LEGO, de exemplu daca vrei sa faci doar MOC-uri, intr-un final tot vei avea nevoie sa depozitezi piesele sau sa creezi un sistem de depozitare, aceasta fiind una din frumusetile LEGO, si anume ca poti construi orice si nu doar ce arata in cartile cu instructiuni. Dar si daca colectionezi seturile, pana la urma va trebui sa le dezasamblezi pe unele, astfel avand nevoia de a depozita LEGO. Vorbesc din propria experienta deoarece eu contruiesc MOC-uri si colectionez seturile si de abia mai am loc pentru ele.
Image
Sergiu

Postby cattalinss on Fri Nov 13, 2009 10:26 pm

He he he ... M-am confruntat cu problema asta inca de pe la 10 ani ... Desigur, acum lucrurile s-au mai aranjat ... colectia a mai crescut si dupa o analiza atenta s-ar putea zice ca nivelul 14 mi de potriveste, deocamdata :-).

PS: inteleg perfect cum sta treaba cu unele piese pe care put si simpu le recunosti apartententa la set indiferent cat de vechi ar fi ...
cattalinss

Return to Coltul Colectionarilor