Welcome
Welcome to <strong>ROlug</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Lego Expo: Brainstorm

Ce e nou pe frontul de Lego, discutii, stiri, anunturi.

Moderator: ikarus

Lego Expo: Brainstorm

Postby ikarus on Sun Jun 21, 2009 10:51 am

Mi-au venit ceva idei ce am putea face la o viitoare expozitie Lego. Ar fi fain sa nu fie doar o expozitie statica, sa implicam cat mai tare si publicul.

Competitii / Jocuri:
- campionat de construit seturi Lego. In finala, in echipa, vom incerca sa batem un record mondial de time-trial (un cronometru mare cu count-down ar fi tare). Recorduri sunt stabilite pentru (vezi recorduri mondiale lego): - cursa de masini lego, cu telecomanda si motor. Am putea face o masina fiecare, doar nu stiu cati avem motor & telecomanda (eu n-am :( ). Aici pot fi diferite categorii:
    time-trial (incerci sa bati cel mai bun timp stabilit)
    saritura (cu rampa; incerci sa bati cea mai mare distanta stabilita)
    raliu (cursa clasica intre mai multe masini)
- alte curse:

- batalii. fie cu masini, sau catapulte vs castel (e.g. Knight's Catapult Defense, dar cu "castel" mai instabil)
- lego boardgames. Nu-te-supara-frate, table, sah etc. din Lego. Are si Lego o linie similara, dar ceva original ar fi fain. Am putea posta instructiunile pe site pentru parinti & co, sau le impartim, cu info catre rolug.

Altele:
- dulciuri in forma de lego, e.g. geleuri in forma lego. Instructiuni pe site/leaflets rolug.
- Lego Club Magazine. O revista creata de Lego, distribuita gratuit, numa nu la noi. Ar fi fain sa facem rost de cateva din astea sa le impartim (prima mie ;;) ).

Site ROLUG / Expo:
- postat poze si filme din competitii
- instructiuni diferite (boardgames, dulciuri, moc-uri faine)
- sfaturi pentru parinti
- "dezinhibarea" fanilor
Nu cred ca am putea face astea frumos pe forum, am pierde multi vizitatori.

Toate astea mi se par realizabile, chiar daca nu le facem pe toate. Ce ziceti? Alte idei?

Mersi lui yoz4lego si alexutzu300 pentru contributie ;)
Last edited by ikarus on Mon Aug 10, 2009 3:24 pm, edited 2 times in total.
ikarus

Postby yoz4lego on Wed Jul 01, 2009 12:48 pm

mi se pare o idee foarte interesanta si chiar realizabil. Am totusi niste intrebari si lucruri de spus:
-Unde se va tine aceasta expozitie
-De unde am putea face rost de reviste lego?
-De unde am avea destule piese pentru a face un record
-Ideea de curse de masini mi s-a parut cea mai buna insa exista aceasta problema...problema cu telecomanda, deoarce sunt niste piese greu de gasit care nu se pot livra in romanaia de la lego, valabile doar in seturi mari.

Mult succes cu aceasta expozitie si daca este ceva cu care va pot ajuta...o fac cu cea mai mare placere ;)
yoz4lego

Postby AdrianFlorea on Wed Jul 01, 2009 5:40 pm

yoz si ikarus:

Expozitia ar fi ideal sa se tina la Bucuresti, fiind capitala, am avea mult mai mult ajutor de la lego pentru expozitie, si mai multi vizitatori. Ideal ar fi sa luam legatura cu teatrul national Bucuresti, care din cate am aflat, sunt dispusi sa ofere sali pentru astfel de expozitii. Dat fiind faptul ca suntem atat de raspanditi prin toata tara, ar fi dificil sa impacam pe toata lumea privind locatia expozitiei. Dar asta mai ramane de vazut.

Brickmaster nu este gratuita, si da, din pacate se distribuie doar in state. Nici macar pe teritoriul europei nu apare.

Pentru ideea cu cursele de masini s-ar putea cu mai multe dinastea : Track Turbo RC .. si daca totul va decurge bine pana la expozitie, poate voi putea face rost de cateva.

Ideea de record este ok in general, problema este ca s-au batut atatea recorduri deja, incat ar necesita fie cantitati absurde de piese, fie asteptari prea mari de la comunitate ;)

Ikarus, ai niste idei foarte ambitioase si chiar imi plac ....dar sunt mult mai potrivite pentru o comunitate de 1000 de membrii. Nu una de 80 de membrii din care maxim 20 vor participa. Parerea mea, din experienta personala, ar fi sa punem la punct niste proiecte ceva mai usoare, ca un group-build. Daca expozitia va avea doar creatii personale rasfirate, fiecare intr-un stil anume si puse aleator pe mese, va fi mai putin frumos. De exemplu un oras bine gandit si construit in grup de cat mai multi membrii ROLUG, cu siguranta ar fi punctul de atractie al expozitiei.
AdrianFlorea
Site Admin

Postby yoz4lego on Wed Jul 01, 2009 6:23 pm

sunt complet de acord. In legatura cu revista, exista si alt tip de revista tot de la lego care este gratis si este distribuita si in europa ( mai putin in romania ) si deoarece am stat in canada pentru 7 luni detin un catolog cu diverse lego-uri si una dintre reviste. sar putea sa mai primesc cateva, dar nu sunt sigur, acelea fiind doar un exemplar din pacate.
Ideea de record este buna dar intradevar seturile sunt prea scumpe si nu prea avem multa experienta impreuna.

Ma gandeam daca am putea lua legatura cu alte forum-uri de lego ( nu stiu sincer daca mai exista in romania) si sa facem un parteneriat ca sa oragnizam expozitia.
yoz4lego

Postby ikarus on Wed Jul 01, 2009 7:06 pm

Ziceam de Lego Club Magazine, nu de Brickmaster. Se pare ca luna asta au gresit logo-ul la LCM, si l-au pus pe ala de la BM, de acolo confuzia. LCM e gratis (vezi in dreapta paginii de la Lego). Ar trebui sa vorbim cu Lego, probabil ne trimit ei cateva. Oricum, daca nu le traducem, nu vom aveam nevoie de multe.

Pentru curse ma gandeam la ceva accesorii Power Functions (si Track Turbo RC se foloseste de acelea). Alternativ, pot sa modific o masina teleghidata de-a mea cu Lego. Din pacate acumulatorii ma tin doar vreo 2h, si n-am inlocuire (sunt din aia speciali).

Fata de recorduri, cele cu time-trial mi se pareau cele mai realiste. Oricum pana la o expo mai e, si daca nu facem atunci, o sa mai avem ocazii.

Nu stiu de alt forum de Lego romanesc. Pe Lugnet pare sa mai fi aparut ceva romani, ar merita vb si cu ei.
ikarus

Postby yoz4lego on Wed Jul 01, 2009 7:38 pm

Si eu ma gandeam la acelasi lucru: poate, ii putem contacta pe cei de la Lego si sa ii rugam sa ne trimita cateva exemplare, specificand astfel si scopul.

La curse intradevar Power Functions este ce ne trebuie, dar nu cunosc pe nimeni din romania care sa aiba IR reciver si IR remote. Eu am doar o cutie de baterii si un motor M.

Sunt total de acord cu ideea de record, aceea de time trail, dar numai ca seturile necesare sunt cam scumpute, iar daca am pune mana de la mana banii (lucru cu care sunt de acord, cel putin personal) o sa se iveasca problema "cine va tine lego-ul".

Sper insa sa avem in curand o astfel de expozitie.
yoz4lego

Postby alexutzu300 on Wed Jul 01, 2009 9:41 pm

Masinile RC ar fi bune,as putea contribui cu una.
Cand am fost la Legoland,am vazut ca era o camera(noi am putea sa facem intr-o bucata din sala)in care se gaseau piese in mese de lucru(dar problema e sa nu se fure :-? )si roti,si construiau masini,si le puneau pe un fel de cursa in panta,unde la 10-15 secunde dadeau drumul la parghia care blocau masinile la start,si fiecare masina ajungea la sfarsit,prima sau ultima,nu conta.
Later Edit:In alta sala se gaseau seturi de construit,si ar fi ideal sa luam vreo 3-4-5 seturi creator(mici,nu foarte scumpe daca e)si sa ii lasam sa construiasca,cu [,] conditia sa le dezasambleze dupa ce le construiesc.Ar fi Fun.
Image
alexutzu300

Postby yoz4lego on Thu Jul 02, 2009 4:33 am

sunt niste ideei bune, dar la fel cum ai spus si tu, problema e sa nu se fure, deci ar trebuii sa fie cda un fel de suparveghetor.

La fel si ideea de curse lego in panta, dar ar trebuii sa facem un culoar pentru fiecare masinutaastfel incat nu se vor lovi intre ele ( pentru ca sunt un pic instabile, cred ).

As avea o intrebare: cand se va tine expozitia?
yoz4lego

Postby alexutzu300 on Thu Jul 02, 2009 12:13 pm

Din cate am inteles prin decembrie,si nu e nevoie de culoar,pentru ca astfel se vor lovi de culoar,e mai fun sa se loveasca intre ele,pentru ca ideea e sa ajunga la sfarsit primele.Am putea,nu stiu,deosebi temele prin postere,ceva,incat sa fie si ambienta temei,dar nu prea avem cum.
Partea de board-games ar fi foarte Fun,macar 2-3 dintre noi incercand sa contruiasca cel putin un board-game.1-2 de strategie,1-2 de noroc,ceva in genu :D .
Image
alexutzu300

Postby yoz4lego on Thu Jul 02, 2009 12:21 pm

Eu ma gandeam la culoar pentru a face concurs de cine construieste cea mai buna masina din punct de vedere aero-dinamic dar si ca greutate. Eu zic ca ambele ideei ar fi bune. Board games ---> DA
dar la fel, pt mine exista probleme deoarece nu am destule piese, insa voi incerca ;) . Poate ar trebui sa ne intalnim la un moment dat membrii care doresc sa participe si ne apucam de construit acele Board Games (parerea mea).
yoz4lego

Postby alexutzu300 on Thu Jul 02, 2009 12:22 pm

Asta cu intalnirile e o problema,ca Romania e mare,unde sa ne intalnim toti?
Image
alexutzu300

Postby ikarus on Thu Jul 02, 2009 12:35 pm

Cu expo nu e inca nimic sigur.

Cursa in panta, cred ca ar trebui sa cerem sa aibe loc pentru minifigurine sau asa. Altfel, ajunge sai ai doar un sasiu si castigi. Cred ca am putea avea 2 moduri, 1 cu pista, adica primul c ajunge jos castiga. al doilea ar putea fi un soi de duel, 2 piste fata in fata si masinile se ciocnesc. Nu stiu, mai e de lucrat la ideea asta.

Cat despre intalnire, in Timisoara ar fi perfect :D!
Last edited by ikarus on Thu Jul 02, 2009 12:48 pm, edited 1 time in total.
ikarus

Postby alexutzu300 on Thu Jul 02, 2009 12:42 pm

De ce nu in Bucuresti?Ca ar fi greu sa ne caram cu piesele dupa noi.....
Image
alexutzu300

Postby yoz4lego on Thu Jul 02, 2009 12:49 pm

Da :lol: . Eu zic sa dam si un mesaj la Lego sa ii spunem scopu si ii intrebam daca ne ppot ajuta cu ceva...
yoz4lego

Postby ikarus on Thu Jul 02, 2009 1:39 pm

Da, Adrian e Ambasador, putem abuza de asta :P.

Apropos intrebat la Lego, am putea face ceva carti de joc Lego. Putem folosi foarte bine piese Lego Castle (le fotografiem / desenam / ceva in 3D). Doar asta nu cred ca va primi ok-ul de la Lego.

Si ce ziceti de niste batalii Lego (mai stiti tara-tara-vrem-ostasi?). Adica niste catapulte care le fac copii si au de daramat zidul adversarului facut din lego dar "nelipit" (joc 1 vs 1). sau cine arunca minifigurina mai departe?
ikarus

Next

Return to LEGO: Discutii generale