by mad_horax on Sun Oct 04, 2009 7:14 am
Din cate observ, "nu prea va indurati" sa dezasamblati seturile lego deja construite pentru a face un MOC alternativ. Intr-adevar, aceasta provocare v-a "limitat" mijloacele de exprimare ale MOC-urilor la piese destinate unui anumit model, care si asa, e conceput de cei de la LEGO la un numar minim de piese.
Felicitari expozantilor care au avut o imaginatie "zburdalnica" si au prezentat lucrarile lor.
Bravo Adrian pentru idee a fost interesanta, provocarea mi-a placut.
Concluzie...
Incerc, sa inteleg de ce totusi nu prea au fost participanti. Dam vina pe lipsa timpului, sau a imaginatiei sau a lipsei de piese. Ma uitam deunazi pe LUGNET la MOC-urile de acolo si pur si simplu le admiram cu gura cascata: "Doamne, cate piese au astia? Si ce imaginatie!". Si mi-am dat seama ca nu vom ajunge ca ei decat in 15 vieti de regi in care sa ne permitem ceea ce pot avea ei.
Si apoi mi-am dat seama ca totusi creatorii nu sunt persoane iesite din comun: imaginatia e una clasica, de obicei MOC-urile sunt create dupa planuri, fotografii sau schite, deci nimic original; au atatea piese pentru ca poate chiar ei sunt vanzatorii din spatele magazinelor de pe bricklink. Deci, au posibilitatea, practic infinita, sa-si exprime ideile.
Cu ce sunt ei mai buni ca noi? Cu piesele LEGO din dotare.
Putem noi, vreodata sa ajungem ca ei, cu piesele LEGO pe care le avem? Putem sa fim MAI BUNI! Chiar asta e ideea! Putem sa fim mai buni punand in practica idei deosebite din imaginatia noastra. Dintotdeauna romanul a incercat sa faca ce poate mai bine cu mijloace limitate. Si de multe ori a reusit. Pentru ca "romanul" avea/are ceva ce dincolo de granite a fost limitat datorita faptului ca totul era posibil: IMAGINATIA.
Si credeti-ma ca ceea ce avem noi, dar nu putem exprima asa cum ne dorim, ESTE MULT MAI VALOROS decat ceea ce au ei!
P.S. Daca "divagatia" mea vi se pare deplasata, va rog sa o ignorati. Multumesc!
LONG LIFE LEGO!