Welcome
Welcome to <strong>ROlug</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

"Craciunul la castel" - Lego expo Medieval

Ce e nou pe frontul de Lego, discutii, stiri, anunturi.

Moderator: ikarus

"Craciunul la castel" - Lego expo Medieval

Postby AdrianFlorea on Sat Nov 07, 2009 3:24 pm

Trezirea amici cubisti! :mrgreen:

Vreau sa va atrag atentia asupra unui Eveniment Medieval, "Craciunul la Castel", in Hunedoara la Castelul Corvinilor!

In urma cu aproape o luna, am fost contactat de organizatorul si reprezentantul Peace Corps din Romania, Micah Carbonneau, pentru a construi o macheta a castelului cu ocazia evenimentului. In cuvintele lui Micah:

Organizatia Peace Corp, o organizatie guvernamentala si umanitara din Statele Unite cu voluntari, care isi desfasoara activitatea in diverse domenii in Romania si alte 70 de tari, in colaborare cu conducerea castelului Corvinilor, Crucea Rosie Uricani si Volsim organizeaza evenimentul “CRACIUN LA CASTEL” a 2-a editie. Evenimentul se va desfasura in perioada 11­-13 Decembrie 2009 in incinta castelului Corvinilor din Hunedoara. Evenimentul are ca scop promovarea imagini Castelului Corvinilor ca si punct de atractie turistic si atragerea atentiei asupra muncii din cadrul ONG-lor. Viziunea noastra despre acest eveniment este un spectacol de Craciun in luna Decembrie, oferit de copii prin muzica si dans traditional, prestatii ale cavalierilor mediavali si concurs de impodobire a brazilor de Craciun.

Dar sa trecem la implicarea comunitatii! Ar fi o ocazie perfecta pentru cei care aveti posibilitatea sa participati, in cadrul acestui mediu festiv, cu orice puteti! Desi evenimentul in sine nu este bazat pe Lego, este totusi unul dintre punctele principale de atractie. Nu trebuie sa fiti descurajati de tema medievala care inconjoara ocazia, aceasta permite o variatie larga si puteti creea orice de la dragoni la catapulte, armate, jocuri de umbre. Cei de la Lego au fost foarte amabili si ne-au aprovizionat cu niste piese, si niste seturi pe care le vom putea folosi ca si premii in eventualitatea in care ne putem aduna cativa din comunitate si sa organizam un concurs (mai raman niste seturi in plus pentru un concurs aici pe forum pe perioada vacantei de iarna, dar sa nu spuneti la nimeni). Pe durata lunga, contributia noastra va aduce beneficii mari comunitatii Lego din Romania - parteneri - si avem nevoie de ei pe viitor cand vom organiza expozitii. Asa ca ce ziceti? Daca aveti un weekend liber in zilele de 11-13 Decembrie, va invit sa participam cat mai multi! Luam castelul cu forta! Il umplem cu creatii si colectii (pe cat putem)!
Daca aveti intrebari, va rog sa le puneti, cu siguranta am mai omis si eu cate ceva de spus.
AdrianFlorea
Site Admin

Re: "Craciunul la castel" - Lego expo Medieval

Postby Quinlan Vos on Sat Nov 07, 2009 4:32 pm

Great! Voi fi acolo 100% :D :wink:
"You either die a hero, or you live long enough to see yourself become the villain." -Harvey Dent, The Dark Knight
Quinlan Vos

Postby manulela on Sun Nov 08, 2009 8:34 pm

Este interesanta propunerea si voi incerca sa fiu a colo insa trebuie sa stiu mai multe cum ar fi: unde exact se defasoara evenimentul, in ce oras adica; creatiile trebuie sa venim cu ele de acasa in sacose presupun, ceea ce nu e simplu de loc; cum ma descurc cu cu cazarea adica ce preturi se practica in zona ,cu transportul, caci trebuie sa iau si un bb cu mine etc (ultima oara, prin primavara cand am plecat cu el la Bran si mi-a lesinat de vre-o doua ori prin autobuzele alea meseriase am zis ca nu mai plec nicaieri niciodata, dar vedem).
Jucarii ieftine pentru copii http://liviurus.xhost.ro
Pentru timpul liber http://liviurus.freehostia.com
Sfaturi pentru contabili http://liviurus.drivehq.com/accounting/index.html
manulela

Postby AdrianFlorea on Sun Nov 08, 2009 9:58 pm

Manulela: Ma voi interesa de cazare, il voi intreba pe Micah daca poate sa ne ofere ceva. Cat despre localizare poti sa aflii pe siteul oficial a Castelului Corvinilor. Este chiar langa orasul Hunedoara, care este aproape de Deva. Da, ar trebui sa aduci personal creatiile... recomand sa le dezasamblezi in bucati mari. Eu de obicei le pun in cutii de plastic cu capace, si captusesc cu ceva moale/material textil/folie cu bule ca sa nu se strice prea tare pe drum.

Quinlan: Ma bucur mult :D

Deocamdata sunt destul de ocupat si cu serviciul si cu construitul castelului din Lego, dar daca are cineva sugestii de expus, sau de concursuri, vrem sa le auzim! Eu m-am gandit sa facem un concurs de Dragoni. Fiecare sa construiasca unul pana in data de 11/13 Dec., sa il prezinte acolo ... poate ii si agatam de tavan sa zboare pe langa castel. Si desigur vom avea si premii pt participanti.
AdrianFlorea
Site Admin

Postby yoz4lego on Mon Nov 09, 2009 6:24 am

Sper sa pot si eu sa ajung p-acolo. In orice caz, daca ajung voi putea sta doar o singura zi din pacate si voi construi si eu dragonul :D dar il voi expune doar pentru o zi. Numai bine! ;)
yoz4lego

Postby dr-stupid on Mon Nov 09, 2009 9:57 pm

Awsome!

Sper sincer sa pot ajunge si eu. Tot timpul am vrut sa ma intorc la Hunedoara, sa mai vad odata castelul. Acum am un motiv in plus :D
dr-stupid

Postby alexutzu300 on Mon Nov 09, 2009 10:15 pm

50% voi fi prezent,dar,poti sa ne explici daca putem aduce si noi ceva,si daca da,ce? :)
Image
alexutzu300

Postby ikarus on Mon Nov 09, 2009 10:26 pm

Awesomest! M-a convins alexutzu, vin si io! Prima intalnire RoLug, yey!

Anna, daca vii si tu, poate merem impreuna (am ajunge in vreo 4h cu trenul).

P.S. Daca voi toti veniti cu balauri, eu vin cu o ditamai catapulta :P
ikarus

Postby Vlad on Wed Nov 18, 2009 1:12 pm

Mai intii de toate, bine v-am gasit! Imi voi face si o mica prezentare pe topicul dedicat noilor veniti, pina atunci am citeva intrebari:

- pentru tema "Craciunul la castel" se accepta numai MOC-uri?
- cit de "strinsoare" sa zic asa implica termenul "medieval"?
- exista cumva alternative mai ieftine de cazare in zona, pentru ca la prima vedere cele sugerate la www.castelulcorvinilor.ro nu sint neaparat foarte accesibile?
Vlad

Postby AdrianFlorea on Wed Nov 18, 2009 1:45 pm

Ok, am si niste informatii pentru voi.

Am vorbit cu Micah si se pare ca avem cazare pentru aproximativ 5 persoane!

Vlad:
-Nu se accepta neaparat MOCuri, poti aduce seturi doar.
-Nu sunt sigur ca am inteles prea bine intrebarea , dar inseamna ca este recomandat sa fie apropiat de tema "castle". Fie ca contribui cu o armata, un dragon, niste masinarii de asediu, o cladire civila, sau o fortificatie. Alternativ, poti face de exemplu un blazon medieval ..ca si mozaic.
-Se pare ca cele recomandate sunt ridicol de scumpe, cu siguranta se gasesc pensiuni sau hosteluri la maxim 100 de lei/noapte (+ sau - ) . Vedem pe parcurs cati vor veni si cum ne vom repartiza in functie de locurile pe care le avem din oficiu.
AdrianFlorea
Site Admin

Postby Vlad on Wed Nov 18, 2009 2:04 pm

Am inteles. Ma bate gindul (asta in conditiile in care toate se vor desfasura cum imi doresc eu :-) si obtin setul in timp util) sa "cosmetizez" un 10199. La urma urmei brazi de Craciun si ateliere de jucarii presupun ca existau si in perioada medievala, sigur fara elementele moderne si cu unele accente ale timpului respectiv. Pe linga astea, ar mai fi probabil cate ceva de la Lego Castle, daca sap mai cu indirjire prin cutii.
Vlad

Postby ikarus on Thu Nov 19, 2009 1:15 pm

As zice cel tarziu pana la sfarsitul saptamanii sa confirme toti care stiu ca vin sigur. Poate gasim mai ieftin daca mergem grup (nu 20 intr-o camera, 20 de camere ;) ).
ikarus

Postby AdrianFlorea on Fri Nov 20, 2009 12:24 pm

Exact. Deocamdata din cei care ati anuntat ca veniti sau poate veniti sunteti:

Quinlan
manulela
yoz4lego
dr-stupid
alexutzu
ikarus
vlad

Deocamdata suna binisor numarul de participanti!
Cei care inca doriti sa veniti, va rog sa va anuntati cat mai din timp.
Din cate stiu pana acuma avem cazare pentru 5 persoane din oficiu, sa speram ca vor mai fi.

Vreau sa va amintesc ca nu este obligatorie contributia cu modele/seturi LEGO, asta o faceti din propria vointa.
Clar este faptul ca vom avea un Concurs de Dragoni! Cei care doriti sa participati, va rog sa construiti in avans dragonul, si il transportati cu voi. Si odata cu sosirea voastra, il vom expune (preferabil agatati de tavan atacand castelul de Lego).
Din cate v-am spus, am primit o mica sponsorizare de la Lego cu aceasta ocazie, printre care piese pentru castel si numeroase seturi. O parte din aceste seturi vor fi date la copii care vor participa la niste concursuri in cadrul evenimentului, cealalta parte vor ajunge tot premii, dar pentru voi!
AdrianFlorea
Site Admin

Postby Vlad on Wed Nov 25, 2009 12:07 pm

Voi sosi aproape sigur insotit de partnerul meu de 10 ani, mare fan Lego, si de partenera mea, care ne tolereaza pe ambii cu caramidutele noastre cu tot. M-am gindit ca, pentru incurajarea pasiunii lui, sa-l las pe el sa faca Dragonul (va iesi un dragon strimb si destul de puternic colorat :-)) si sper in continuare ca setul cu atelierul de jucarii si bradul de Craciun sa imi parvina in timp util pentru a putea sa il aducem cu noi si sa il expunem.

De abia astept sa ne cunoastem ...
Vlad

Return to LEGO: Discutii generale