Welcome
Welcome to <strong>ROlug</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Restaurare Lego (la culoarea originala)

Ce e nou pe frontul de Lego, discutii, stiri, anunturi.

Moderator: ikarus

Restaurare Lego (la culoarea originala)

Postby ikarus on Sun Aug 30, 2009 11:49 pm

Tim Goddard are o solutie eficienta de a curata Lego (de ceva timp caut asa ceva:
- 1 lingura solutie de inlaturat pete (e.g. Oxy, Omo?)
- apa oxigenata (aka H2O2 aka peroxid de hidrogen), concentratie 30%, destul cat sa acopere piesele
ATENTIE: apa oxigenata poate provoca arsuri. folositi cu grija, iar daca e cazul, rugati-va parintii sa va ajute (mama sigur se va bucura ;) )
- a se lasa la soare timp de 2h

Image

Intrebarea mea e, de unde pot face rost de apa oxigenata la conc. din asta?

Atentie: exista posibilitatea ca, dupa curatare, piesele sa devina in timp putin mai fragile

Edit: corectat titlul. ms Adrian ;)
Last edited by ikarus on Mon Aug 31, 2009 9:10 am, edited 1 time in total.
ikarus

Postby AdrianFlorea on Mon Aug 31, 2009 6:56 am

Trebuie precizat ca nu este vorba despre "curatarea" pieselor de murdarie, ci despre curatarea lor de la ingalbenire (soare, timp) si aducerea culorii plasticului la starea initiala.
AdrianFlorea
Site Admin

Postby dr-stupid on Mon Aug 31, 2009 5:23 pm

Cu siguranta voi incerca si eu aceasta varianta.

Din cate tin minte, apa oxigenata se putea cumpara de la farmacie. Nu stiu exact in ce concentratie se vinde, dar merita intrebat.
dr-stupid

Re: Restaurare Lego (la culoarea originala)

Postby dr-stupid on Mon Sep 21, 2009 8:50 am

Ai incercat, Ikarus?

Eu am luat apa oxigenata de la farmacie, mi s-a zis ca e de 30% (desi nu scria nicaieri pe sticla). Am pus o lingurita de solutie de indepartat pete (V...nish) intr-un borcan, peste care am turnat apa oxigenata. Am adaugat piesle si am lasat la soare aproximativ o ora (nu puteam mai mult, a apus soarele :( ). Rezultatele au fost promitatoare, chiar daca nu excelente. Trebuie sa incerc din nou, intr-o zi cu soare :P

Atentie: reactia chimica dintre H2O2 si V...nish a facut destul de multa spuma, deci recomand un borcan inalt :)
dr-stupid

Return to LEGO: Discutii generale