Welcome
Welcome to <strong>ROlug</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Provocare 16 Septembrie-01 Octombrie

Desi suna foarte ridicol acest forum, aici se tin concursurile si alte proiecte de grup.

Moderator: ikarus

Provocare 16 Septembrie-01 Octombrie

Postby AdrianFlorea on Wed Sep 16, 2009 6:17 pm

Pe scurt!

Trebuie sa construiti un Alternativ dintr-un set detinut de voi. Doar unul.

Setul trebuie sa aiba maxim 300 de piese. Cand va prezentati creatia, veti dezvalui si ce set ati folosit. Nu trebuie sa fie acelasi set la toata lumea.

Se va lua in considerare procentajul de piese folosite din set. Incercati sa folositi cat mai multe piese din set.

Considerati provocarea ca un exercitiu pentru voi. Nu exista premii (decat cele surprize, care ar putea sau nu exista). Se castiga experienta.

Va dau doua exemple construite mai demult de mine:
Din setul de Droid Battle Pack
Image

Si inca unul dintr-un set Exo-Force 8102
Image

Bafta si multa inspiratie!
AdrianFlorea
Site Admin

Re: Provocare 16 Septembrie-01 Octombrie

Postby yoz4lego on Thu Sep 17, 2009 8:27 am

Okey. Acum totul e clar. Cand o sa am putin timp liber...cel mai sigur in weekend...si cand imi vor ajunge noile piese (cel mai sigur vineri...sa speram) ma voi apuca de moc. ;) felicitari adi pentru initiativa ;)
Image
yoz4lego

DIGGER 7248

Postby manulela on Fri Sep 18, 2009 10:09 am

Pentru ca tema mi se pare foarte interesanta si pentru ca asta fac cam toata ziua (cand am timp, asi vrea eu sa fac asta toata ziua) va propun noul look al setului digger 7248. Are aproximativ 140 de piese si le-am folosit pe toate.
Set exceptional dupa parerea mea atat in forma propusa de prodcator cat si pentru piesele pe care le contine.
Imi cer scuze pentru calitatea pozelor dar pentru ca nu am suficienta lumina in casa indiferent ce asi face trebuie sa le fac cu blitz iar Photoshop face minuni dar nu chiar atat de multe minuni pe cat mi-asi dori eu.
Attachments
IMG_0010.jpg
IMG_0010.jpg (75.09 KiB) Viewed 252 times
IMG_0004.jpg
IMG_0004.jpg (77.81 KiB) Viewed 252 times
IMG_0003.jpg
IMG_0003.jpg (67.56 KiB) Viewed 251 times
Jucarii ieftine pentru copii http://liviurus.xhost.ro
Pentru timpul liber http://liviurus.freehostia.com
Sfaturi pentru contabili http://liviurus.drivehq.com/accounting/index.html
manulela

Postby mad_horax on Sat Sep 19, 2009 2:59 pm

Salut!

Intru si eu in expozitie cu setul LEGO Racers 8163 de 110 piese. Setul de participare
E un set tip motor action (motor cu arc). Mi-au placut din set doua piese tip bar, cu unghiuri de 45 la 3, respectiv 4 puncte lego. Piesele m-au dus imediat la ideea de picioare. Le-am folosit si la velociraptor si le-am folosit si in acest caz.

De aceea, m-am hotarat sa construiesc o insecta. Am plecat de la ideea de lacusta, dar in cele din urma MOC-ul s-a transformat intr-o viespe.

Foto fata

Foto spate

Foto lateral

Viespea "in zbor" si piesele ramase.
LONG LIFE LEGO!
mad_horax

Postby AdrianFlorea on Mon Sep 28, 2009 6:38 pm

Am construit trei alternative la trei seturi diferite.

Din setul Container Heist de la Space Police 3 - Snake's Mech Bay. Intr-o patrula de rutina, un ofiter din fortele SPIII gaseste ingrozit garajul de mecha a lui Snake. Trebuie sa se grabeasca inapoi la baza inainte ca robotul sa fie pus in functiune.

Din setul Dark Panther din fosta linie Exo force - Defiler Drone. Unul din multii roboti in armata dronelor, Defilerul este o masinarie silentioasa, arma principala fiind un pulverizator de neurotoxine. Acest gaz are posibilitatea de a paraliza orice vietate din calea sa.

Si ultimul din setul Power Miners Granite Grinder - Cavern Owl. O mica nava de recunoastere. Are doua roatoare care o propulseaza prin canalele minelor, si o cupa cu care aduna pietrisul din zbor. Se pare ca Monstrilor de piatra le place sa se aghete de masinarie si sa ingreuneze slujba pilotilor.

Ah da, in caz ca nu am mentionat, puteti face cate creatii vreti.
AdrianFlorea
Site Admin

Postby yoz4lego on Tue Sep 29, 2009 6:11 pm

In sfarsit pot posta si eu primele doua modele alternative.

Din setul Clone Walker Battle Pack ---> Attack Shuttle. Este Micro-scale, ramandu-mi doar 3 piese si cele 4 clone.

Din setul Hailfire Droid & Spider Droid ---> Attack Droid. Este cam lipsit de imaginatie :|, alternativul semanand foarte mult cu originalul.

Voi mai reveni poate cu inca cateva alternative...until then...Enjoy!
Image
yoz4lego

Postby Quinlan Vos on Wed Sep 30, 2009 1:55 pm

In sfarsit am avut timp sa postez si eu ceva.

Din setul 7141-1: Naboo Fighter - Trade Federation Snow Speeder:
Se pare ca iarna a venit pe Naboo iar droizii au reusit sa fure o nava N-1 Naboo Fighter (cu tot cu R2-D2 :D) si sa o trasforme intr-un snow speeder care sa faca fata iernii. :D ....The gungans are in big trouble !!

-Snow Speeder-ul impreuna cu un mic vehicul de cercetare
-Piesele ramase
"You either die a hero, or you live long enough to see yourself become the villain." -Harvey Dent, The Dark Knight
Quinlan Vos

Postby mad_horax on Sun Oct 04, 2009 7:14 am

Din cate observ, "nu prea va indurati" sa dezasamblati seturile lego deja construite pentru a face un MOC alternativ. Intr-adevar, aceasta provocare v-a "limitat" mijloacele de exprimare ale MOC-urilor la piese destinate unui anumit model, care si asa, e conceput de cei de la LEGO la un numar minim de piese.
Felicitari expozantilor care au avut o imaginatie "zburdalnica" si au prezentat lucrarile lor.
Bravo Adrian pentru idee a fost interesanta, provocarea mi-a placut.

Concluzie...
Incerc, sa inteleg de ce totusi nu prea au fost participanti. Dam vina pe lipsa timpului, sau a imaginatiei sau a lipsei de piese. Ma uitam deunazi pe LUGNET la MOC-urile de acolo si pur si simplu le admiram cu gura cascata: "Doamne, cate piese au astia? Si ce imaginatie!". Si mi-am dat seama ca nu vom ajunge ca ei decat in 15 vieti de regi in care sa ne permitem ceea ce pot avea ei.
Si apoi mi-am dat seama ca totusi creatorii nu sunt persoane iesite din comun: imaginatia e una clasica, de obicei MOC-urile sunt create dupa planuri, fotografii sau schite, deci nimic original; au atatea piese pentru ca poate chiar ei sunt vanzatorii din spatele magazinelor de pe bricklink. Deci, au posibilitatea, practic infinita, sa-si exprime ideile.
Cu ce sunt ei mai buni ca noi? Cu piesele LEGO din dotare.
Putem noi, vreodata sa ajungem ca ei, cu piesele LEGO pe care le avem? Putem sa fim MAI BUNI! Chiar asta e ideea! Putem sa fim mai buni punand in practica idei deosebite din imaginatia noastra. Dintotdeauna romanul a incercat sa faca ce poate mai bine cu mijloace limitate. Si de multe ori a reusit. Pentru ca "romanul" avea/are ceva ce dincolo de granite a fost limitat datorita faptului ca totul era posibil: IMAGINATIA.
Si credeti-ma ca ceea ce avem noi, dar nu putem exprima asa cum ne dorim, ESTE MULT MAI VALOROS decat ceea ce au ei!

P.S. Daca "divagatia" mea vi se pare deplasata, va rog sa o ignorati. Multumesc!
LONG LIFE LEGO!
mad_horax

Postby ikarus on Sun Oct 04, 2009 11:49 am

capu sus ;), suntem inca putini si unii se motiveaza mai greu sau n-au timp (vinovat :( ). Oricum, foarte faine chestii peaci.

Care va fi tema pe urmatoarele 2 saptamani? Ce ziceti de limitat la 50piese? sau continuam cu alternativ? Sau alegem un castigator si hotaraste el? Promit ca-mi fac timp de data asta si eu :)
ikarus

Postby yoz4lego on Sun Oct 04, 2009 5:12 pm

Sincer sa fiu eu ma gandesc sa alegem un castigator si el sa dea tema. Ar fi deasemenea interesant sa ne limitam la 50 de piese. Succes ;)
Image
yoz4lego

Return to LEGOmpetitii